Gå til hovedinnhold

Seier i nabooppgjøret mot Skreia

J19-laget vårt spiller som kjent i 4. div. damer denne sesongen, siden det ikke ble noen egen J19-serie. I den første seriekampen ble det et knepent 0-1 tap mot Eina/Bøverbru/Reinsvoll, som spilte 3. div. i fjor og har klare ambisjoner om opprykk. Spenningen var derfor stor før kampstart da vi mandag kveld hadde tatt turen til naboene våre på Skreia, og skulle få se hvordan vi lå an i forhold til et av de andre lagene i avdelingen.


Jentene våre gikk ut i et forrykende tempo, med høyt press i midtbaneleddet og med gode gjennomspill til de raske spissene våre. Karina hadde både et skudd i stolpen og et frispark i tverliggeren før det hadde gått 6 minutter. Etter et kvarter satt ballen endelig i mål, etter at Karina passerte siste forsvarer og denne gangen avsluttet sikkert alene med keeper. Den første halvdelen av omgangen var vi det klart beste laget, rullet opp angrep etter angrep, og ledelsen burde egentlig vært større. Men etter hvert ble det høye presset vårt i midtbaneleddet borte, og midtbanespillerne til Skreia fikk bedre tid til å slå baller framover. Skreia overtok dermed mye av spillet den siste halvdelen av første omgang, hadde et skudd i stolpen, og fikk også et mål annullert for offside. Jentene våre klarte likevel å ri av presset, og gikk til pause med en 1-0 ledelse.


Pausen så ut til å ha gjort godt for jentene våre, for andre omgang startet akkurat som den første. Vi gikk på nytt ut med høyt press, og Madelein satte inn 2-0 til oss etter et flott angrep og en god avslutning bare et minutt ut i andre omgang. Etter dette hadde vi på nytt en meget god periode, der pasningsspillet fungerte og det ble produsert stadig nye sjanser. Men akkurat som i første omgang klarte vi etter hvert ikke å beholde intensiteten i midtbaneleddet vårt. Det var derfor helt fortjent da Skreia reduserte til 1-2 ca. halvveis ut i omgangen. Om det var det varme været eller russetida for de eldste jentene våre som gjorde at vi ikke klarte å holde trykket i mer enn en halv omgang er uvisst, men Skreia presset ihvertfall på for utligning den siste halvdelen av andre omgang. Vi hadde også noen kontringer der vi kunne avgjort kampen, men skal være godt fornøyd med at vi ved hjelp av en sikker keeper Hanna og en meget god Elin på midtstopperplass klarte å dra i land en 2-1 seier.


God laginnsats av samtlige jenter på laget, og når vi blir enda flinkere til å starte på løp, slå pasninger i rom og bruke vingene våre, og samtidig enten presse høyt eller ligge kompakt lavere i banen, kan dette bli veldig bra. Veldig moro for damefotballen i Østre Toten at Skreia og FK Toten til sammen hadde mer enn 30 spillere i troppen denne kvelden.


Vi i FK Toten ser fram mot neste kamp for jentelaget vårt i 4. div damer, mot Etnedal/Nordsinni fredag om en ukes tid på ØTIP.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nye spillere på jentelaget

  Det er kjempeartig å kunne informere om at Silje Syversen Huuse og Karina Finstad signerte for FK Toten i går. Begge kommer fra Raufoss Fotball og vil være flotte forsterkninger for det eldste jentelaget vårt. Silje har god teknikk og stor løpskraft, og har spilt mest på midtbanen, mens Karina har sin store styrke framover på banen. Silje bor på Nordset ved Reinsvoll og Karina på Gjøvik, men begge går på skole på Lena. Vi ønsker både Silje og Karina velkommen til oss i FK Toten, og ser fram mot den kommende sesongen!    Ingrid Sethne (til venstre) og Tonje Sandvik Lindberg (til høyre) er godt fornøyd med å ha fått med seg Silje (i midten) og Karina (bildet under) på laget.

Sterk borteseier mot Vind

Mandag kveld var det klart for bortekamp mot Vind, årets siste seriekamp. Jentene våre hadde møtt Vind to ganger før denne sesongen, begge oppgjørene hadde endt med seier, så vi var veldig klare for å ta tre av tre mulige mot Vind. Stian og jeg hadde steppet inn igjen til denne kampen, vi samlet gjengen i garderoben som vanlig en time i forkant, og skravla litt om rubb og rake før vi gikk løs på taktikken. Vi ble enige om å spille på samme måte som mot Ottestad, og gjorde oss klare til match. Under oppvarminga fikk vi se Eva og Kristin utkledd som cheerleadere, så da ble vi naturligvis nødt til å et lagbilde med dem! Så til selve kampen. Vi starter litt forsiktig, og er litt halvveis i det meste vi gjør defensivt. Men vi tør i perioder å ta ned ballen og roe ned spillet, og la kula gjøre jobben. Vi får etter hvert også brukt kantene våre bedre og bedre, men ingen av lagene kommer til de helt store sjansene. Etter halvspilt 1. omgang er Vind-keeperen på en liten bærtur, og d