Gå til hovedinnhold

Sterk borteseier mot Vind

Mandag kveld var det klart for bortekamp mot Vind, årets siste seriekamp. Jentene våre hadde møtt Vind to ganger før denne sesongen, begge oppgjørene hadde endt med seier, så vi var veldig klare for å ta tre av tre mulige mot Vind. Stian og jeg hadde steppet inn igjen til denne kampen, vi samlet gjengen i garderoben som vanlig en time i forkant, og skravla litt om rubb og rake før vi gikk løs på taktikken. Vi ble enige om å spille på samme måte som mot Ottestad, og gjorde oss klare til match. Under oppvarminga fikk vi se Eva og Kristin utkledd som cheerleadere, så da ble vi naturligvis nødt til å et lagbilde med dem!Så til selve kampen. Vi starter litt forsiktig, og er litt halvveis i det meste vi gjør defensivt. Men vi tør i perioder å ta ned ballen og roe ned spillet, og la kula gjøre jobben. Vi får etter hvert også brukt kantene våre bedre og bedre, men ingen av lagene kommer til de helt store sjansene. Etter halvspilt 1. omgang er Vind-keeperen på en liten bærtur, og da får Julie vist fram skuddfoten sin. Hun banker til fra 30 meter, og Vind sin sisteskanse må se ballen fly over seg og inn i det tomme målet. Etter dette blir det mye kriging på midten av banen, før vi før spilt fri Julie en gang til og hun nærmest kopierer det første målet sitt. Veldig bra! Mot slutten av omgangen får en midtbanespiller fra Vind litt for mye plass, og setter ballen i mål fra 20 meter. De som sier at jenter ikke kan skyte burde med andre ord vært på denne kampen!

I garderoben i pausen blir vi enige om å ta det litt mer med ro når vi har ballen, og konsentrere oss om å treffe ballen skikkelig første gang, i stedet for å la den sprette før vi tar den. Hele andre omgang blir egentlig to lag som kriger om ballen og prøver å komme forbi motstanderens forsvar, uten at dette lykkes særlig mange ganger. Jentene våre løp utrolig mye i denne kampen, noe som gjorde at vi mot slutten ble litt tunge i beina. Mulig at det å lade opp til kamp med sydentur, høstferie og ikke minst hyttetur på Hafjell ikke var helt optimalt  

Så til det siste minuttet av kampen. Vi har hele laget vårt i forsvar, og Vind har hjørnespark etter at vi avverget de to første til et nytt forsøk. Ballen blir slått inn i feltet, og det kommer et skudd på halv volley helt opp mot krysset. Her tenker både jeg og Stian at seieren ryker, men da glemte vi jo selvfølgelig keeperen vår, Hanna «Neuer». Hun leverer det sykeste tigerspranget jeg har sett, er helt oppe i vinkelen, og får bokset ballen unna. Kampen ender dermed med 2-1 seier, og vi rykker opp på en sterk andreplass på tabellen. Bare Raufoss er foran oss.

Etter kampen ble det feiret med kake og sang! Masse lykke til på Otta Cup for de som skal dit! Vi digger dere jenter, hilsen Morten og Stian!

Mål: Julie x 2
Banens beste: Ragnhild

Skrevet av Morten Bjaanes

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nye spillere på jentelaget

  Det er kjempeartig å kunne informere om at Silje Syversen Huuse og Karina Finstad signerte for FK Toten i går. Begge kommer fra Raufoss Fotball og vil være flotte forsterkninger for det eldste jentelaget vårt. Silje har god teknikk og stor løpskraft, og har spilt mest på midtbanen, mens Karina har sin store styrke framover på banen. Silje bor på Nordset ved Reinsvoll og Karina på Gjøvik, men begge går på skole på Lena. Vi ønsker både Silje og Karina velkommen til oss i FK Toten, og ser fram mot den kommende sesongen!    Ingrid Sethne (til venstre) og Tonje Sandvik Lindberg (til høyre) er godt fornøyd med å ha fått med seg Silje (i midten) og Karina (bildet under) på laget.

Angrep er det beste forsvar

Onsdag kveld var det duket for kamp på ØTIP mellom FK Toten J17 og Ottestad J17. Ottestad hadde kun seire helt tilbake til fjorårets sesong, så her stod jentene en tøff jobb i møte. Vi la en offensiv taktikk på forhånd, en 4-3-3 formasjon med vinger som arbeidet standhaftig både framover og bakover. Midtbanen sin oppgave var å vinne alt av dueller og å strø baller gjennom til kantene mellom motstandernes midtstoppere og backer. Madelein sin oppgave som spiss var ganske enkel; krige for harde livet, og skåre mål. Forsvaret sin oppgave var å stoppe det som kom, og å slå inn enten på midten, eller å tre igjennom motsatt kantspiller. Keeper Hanna sin oppgave: Ikke slipp inn mål. Den siste oppgaven som alle fikk var å løpe til de var helt tomme. Å forvente at alt dette skal skje kan være litt mye, men samtidig så er det greit å ha noen ambisjoner om hva man kan få til. Og jammen leverte jentene!  Førsteomgangen starter med at vi går rett i strupen på Ottestad, og det tar ikke mer