Gå til hovedinnhold

Elverum 2 - FK Toten 0 - 4

Det var revansjesugne jenter fra FK Toten som møtte opp på Elverum søndag kveld, etter et arbeidsuhell i Etnedal i forrige uke. Denne gangen skulle alle poengene hjem til Toten. I garderoben ble vi enige om hva som var planen, vi skulle bruke ballen og stenge rommene i midten, og lede motspillerne ut på en av sidene. Vi gikk derfor ut i en 4-5-1 formasjon. De første 10 minuttene av kampen ble litt preget av at vi prøvde ut en ny formasjon og nye roller på banen. Elverum fikk lagt inn et lite press, men kom ikke til noen farligheter. Det viktigste var at vi fortsatte å gjøre det vi var enige om før start, vi låste av rommet i midten og ledet dem ut på kantene, der var det stopp, og nærmere kom de ikke. Dette prøvde Elverum å løse ved å slå lange baller inn bak stopperne på en rask spiss. Men Elin og Kristine hadde stålkontroll, og de skuddene som kom fra rundt 20 meter ble blåbær for Hanna i målet. De første 10-15 minuttene var det litt stillingskrig, så begynte midtbanen å flyte og jentene fant posisjonene sine. Herfra var det bare ett lag på banen. Vi rulla opp den ene sjansen etter den andre, og både Torild og Ingeborg var en håndfull for forsvaret. Mye takket være den jobben Madelein gjorde i midten, der hun låste av begge stopperne deres og gjorde at det ble masse rom på sidene. Men målet ville ikke komme, undertegnede begynte gradvis å slite mer og mer med hårfestet, men omsider ble ballen satt i kassa av Torild på en corner. Vi holdt presset oppe de siste minuttene til pause, og gikk fortjent til hvilen med en ettmåls ledelse. Med litt tur kunne det fort ha vært flere til pause.

I pausen ble vi enig om noen taktiske endringer på innkast i mot og på egne frispark. Jentene var veldig fornøyde med kampen så langt og hadde lagt ned en strålende innsats de første 45 minuttene. Vi ble enig om å følge kampplanen og gjøre akkurat det samme som i første omgang, noe som hadde funket veldig bra, og så håpet vi at målene skulle komme etter hvert. 

Andre omgang startet som den første sluttet, vi skulle ikke gi Elverum muligheten til å komme inn i kampen igjen nå! Midtbanen vår med Katrine, Ragnhild, Ida og April hadde full kontroll, og lot ikke Elverum komme igjennom sentralt denne omgangen heller. På backene hadde Amina, Tuva og Åsne full kontroll, Elverum kom til noen skudd fra 20-25 meter, men ikke noe farlig. Jentene fortsatte å jobbe som en enhet, det var små avstander og sjansene ble rullet opp langs sidene. Og rett før det var spilt 70 minutter kom endelig mål nummer to ved Ingeborg. Herfra og inn var det regelrett plankekjøring, mål nummer 3 og 4 kom i løpet av de siste 10 minuttene. Det tredje målet var en skikkelig suser der Ingeborg timet løpet perfekt på bakre stolpe og innlegget var like strøkent. Katrine ble flyttet inn som midtspiss på slutten, og var en plage for stopperne hos Elverum. På det siste målet jobbet hun til seg ballen og lot seg ikke be to ganger før ballen lå i kassa. Nytt for dagen var at Amina spilte venstre back, en rolle hun aldri hadde hatt før, men det så vel egentlig mest ut som hun ikke hadde gjort noe annet.

Etter kampen fikk jentene også ros fra motstanderleiren. De mente at det bare hadde vært ett lag på banen, og at de ikke hadde hatt en eneste målsjanse. Det var visst ikke hverdagskost. Nå venter to hjemmekamper for vår del, mot Hadeland på onsdag og mot Raufoss på lørdag. Kampene kommer tett, men vi gleder oss!

Skrevet av Magnus Gihle Reinsby

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nye spillere på jentelaget

  Det er kjempeartig å kunne informere om at Silje Syversen Huuse og Karina Finstad signerte for FK Toten i går. Begge kommer fra Raufoss Fotball og vil være flotte forsterkninger for det eldste jentelaget vårt. Silje har god teknikk og stor løpskraft, og har spilt mest på midtbanen, mens Karina har sin store styrke framover på banen. Silje bor på Nordset ved Reinsvoll og Karina på Gjøvik, men begge går på skole på Lena. Vi ønsker både Silje og Karina velkommen til oss i FK Toten, og ser fram mot den kommende sesongen!    Ingrid Sethne (til venstre) og Tonje Sandvik Lindberg (til høyre) er godt fornøyd med å ha fått med seg Silje (i midten) og Karina (bildet under) på laget.

Angrep er det beste forsvar

Onsdag kveld var det duket for kamp på ØTIP mellom FK Toten J17 og Ottestad J17. Ottestad hadde kun seire helt tilbake til fjorårets sesong, så her stod jentene en tøff jobb i møte. Vi la en offensiv taktikk på forhånd, en 4-3-3 formasjon med vinger som arbeidet standhaftig både framover og bakover. Midtbanen sin oppgave var å vinne alt av dueller og å strø baller gjennom til kantene mellom motstandernes midtstoppere og backer. Madelein sin oppgave som spiss var ganske enkel; krige for harde livet, og skåre mål. Forsvaret sin oppgave var å stoppe det som kom, og å slå inn enten på midten, eller å tre igjennom motsatt kantspiller. Keeper Hanna sin oppgave: Ikke slipp inn mål. Den siste oppgaven som alle fikk var å løpe til de var helt tomme. Å forvente at alt dette skal skje kan være litt mye, men samtidig så er det greit å ha noen ambisjoner om hva man kan få til. Og jammen leverte jentene!  Førsteomgangen starter med at vi går rett i strupen på Ottestad, og det tar ikke mer